Skip to main content

M/Y Loris

M/y Loris är en 15 m lång speedyacht från tiden innan första världskriget.
Hon är byggd helt i fernissad mahogny med vackra beslag och med en exklusiv inredning i jugendstil, komplett med äkta mattor, påkostade möbeltyger och skinndynor. Båten beställdes av Ivar Kreuger och byggdes 1913. Hon är en av dom mest påkostade och välrenoverade klassiska yachter som finns att uppbringa i Sverige.
I sittbrunnen sitter 8 personer bekvämt helt avskilt från skepparen. Mellan sittbrunn och styrbryggan finns en liten salong med toalett. På styrbryggan finns plats för 4 gäster. Hennes historia är exempellös i sitt slag och är med sina 28 knop en av skärgårdens absolut snabbaste veteran-yachter.
Här har dåtidens Hollywoodstjärnor och kungligheter skålat i champagne med Ivar Kreuger och finanseliten. Ombord på m/y LORIS får man den härliga känslan av äkta lyx – men samtidigt är det så personligt. För bröllopsparet som vill ha det där ”lilla extra” så blir m/y LORIS det självklara valet. Och för företagsarrangemanget där middagen väntar på någon skärgårdskrog kan transporten dit inte bli bättre!

m/y LORIS har haft många prominenta gäster ombord genom åren: Greta Garbo, Mary Pickford, Douglas Fairbanks, Björn Borg och det Svenska Kungaparet för att nämna några. Välkommen ombord!

Ytterligare information

Byggår / Renoverad: 1913
Längd / Bredd: 15
Gäster (komfort/max): 8/12
Gäster (max): 12
Sittande gäster i samma salong (vid bord): 8+4
Rullstolsanpassad: nej