Skip to main content

Generella tips

Säkerhet ombord

Vi kvalitetssäkrar våra charterbåtar även när det gäller säkerhet ombord. De flesta båtar har en s.k. P&I försäkring som gäller för den enskilde gästen. Samtliga båtar är försäkrade och de som har passagerarcertifikat för fler än 12 gäster genomgår årliga besiktningar av sjöfartsverket och innehar ett ”Nationellt Säkerhetscertifikat”. Besättningen ombord på dessa fartyg får fortlöpande utbildning och träning i att hantera olika typer av krissituationer som kan uppstå ombord ( ingår i ISM koden). Charterbåtarna är klassade i sk. fartområden vilket innebär att många båtar ej får åka ut i Stockholms ytterskärgård. Tänk på att de flesta båtar ej har barnflytvästar, endast sk.”livbälten”.

Festligare med lövad båt

Beställ lövning av båten i god tid! Kostnad mellan 1500-4500,- På vissa båtar är det kostnadsfritt och då måste björkriset leveras till båten i samråd med båten.

Blommor och dekoration

För speciella företagsarrangemang såsom bolagsjubileum, kongresser, produktvisningar, dop, m.m. är det vanligt förekommande med blommor och dekorationer. De flesta båtarna har blommor ombord som ingår i charterhyran. Vill man ha extra dekoration görs det i samråd med båten till en extra kostnad.

Underhållning ombord

Det är alltid uppskattat med underhållning ombord. Vi tipsar gärna om bra och prisvärd musikunderhållning eller varför inte en trollkarl! Här bör man vara ute i god tid för att boka, speciellt under högsäsong.

Guide eller inte guide?

Många av våra kunder vill gärna ha guidning ombord på båten och det är mycket populärt. Det finns utbildade ”skärgårdsguider” som är duktiga på såväl historia och djur& fågelliv i skärgården. Ska man åka charterbåt i Stockholms närhet finns det fler guider att välja på. Kostnad från 1200 kr för 3 timmar.

Konferenser

Det blir allt vanligare med konferenser på våra båtar. Många av våra charterbåtar har PC-kanon, OH, trådlös mic, etc. Kontrollera alltid att det ni behöver finns ombord, om inte måste det beställas i god tid och även installeras på plats.

Sjön suger!

De flesta kunder beställer någon form av förtäring ombord. All mat och dryck beställs i förväg ca,10 dagar och kom ihåg att det ej går att beställa olika maträtter till sällskapet. Givetvis finns det special rätter för vegetarianer och allergiker som också måste beställas i förväg.

Handikappanpassad båt

Finns det? Ja, det finns ett fåtal charterbåtar som är godkända och väl anpassade för rullstolsbundna. Dessvärre är de flesta av de äldre fartygen sämre anpassade. Ring gärna och fråga oss om det går bra eller inte att ha rullstol ombord.

Finns det vädergaranti?

Detta är dessvärre ingenting vi kan garantera men gå gärna in på länken och se vad det blir för väder! Vidare…

Kartor

  • Karta över avgångsplatser i Stockholm: Visa…
  • Karta över populära resmål i Stockholms skärgård och Mälaren: Visa…

Våra båtar

M/S Nämdöfjärd

S/Y Sway

M/Y Prima Donna